Ga naar de inhoud

Vandaag (zaterdag): 10.00 - 18.00 uur

Welkom bij de Oranjerie

Voor ieder wat wils; (h)eerlijke gerechten, prachtige borrelplanken, verfrissende drankjes of een uitgebreide High-Tea, High-Beer of High-Wine. Tevens zijn er uitgebreide mogelijkheden tot vergaderen, feestjes of verjaardagen.

Wij bieden een plek aan een diverse groep medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt, die hier stuk voor stuk de mogelijkheid krijgen om zich te ontplooien. Zij geven u graag het gevoel welkom te zijn. Wij begeleiden waar nodig, maar laten vooral juist hen in het middelpunt staan van de Oranjerie Dieren.

Laat u inspireren door onze enthousiaste medewerkers, de prachtige historische locatie, de heerlijke gerechten en de, soms, verrassende drankjes.  

Heeft u suggesties of vragen? Laat het ons dan weten.

De Oranjerie Dieren is van ons allemaal, voor ons allemaal.Geniet met volle teugen! Proost!

Team Oranjerie Dieren

oranjerie team-wendy van dijk

Historie

Midden in het oude deel van Dieren ligt het Carolinapark, een van de oudste buitenplaatsen aan de Veluwezoom. Het tuinhuis en park werd eind 1941 onder strikte voorwaarden aangekocht door de gemeente Rheden uit de nalatenschap van Mejuffrouw J. Haitzema Viëtor In 1916 is de Oranjerie gebouwd als tuinhuis behorende bij het herenhuis en de tuin. Het tuinhuis had een multifunctioneel karakter. In het gebouw bevonden zich een werkplaats, een brandstofopslagruimte, een bergplaats met ruimte voor kleinvee, een wasplaats en een Oranjerie. Aan de voorzijde bevond zich een kippen- en fazantenren, die tegenwoordig niet meer aanwezig is.

De Oranjerie moest weer een functie krijgen die niet botste met de eisen die mejuffrouw Haitzema Viëtor in haar testament had genoemd: De Gemeente Rheden kwam daarom in 2001 uit op herbestemmen tot theehuis en restaurant. Samen met de Stichting Oranjerie werd dit verder ontwikkeld met steun van de gemeente Rheden, provincie Gelderland, Ridderlijke Duitsche Orde, diverse stichtingen, particulieren. Nu wordt het geëxploiteerd door De Oranjerie Dieren B.V.. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt leren hier het horeca vak van ervaren horecamedewerkers. 

Sustainable Development Goals

Bij de Oranjerie Dieren werken we aan en met de SDG’s. Dit geldt voor onze medewerkers, onze cliënten en leveranciers.

De SDG’s (Sustainable Development Goals of Duurzame Ontwikkelingsdoelen) zijn zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. De SDG’s zijn afgesproken door de landen die zijn aangesloten bij de Verenigde Naties (VN), waaronder Nederland. De doelen kwamen er op basis van wereldwijde inbreng van organisaties en individuen. 

De Duurzame Ontwikkelingsdoelen hebben grotere aandacht voor vrede en veiligheid, economische ontwikkeling en milieuthema’s. Het idee achter de SDG’s is dat niemand achterblijft en dat iedereen in staat moet zijn te bouwen aan een betere toekomst.

Team Oranjerie steunt daarom de Foundation For Global Goals. Deze stichting heeft als missie “Share and pass on!”, oftewel deel en geef door.

Wij zijn gesloten voor vakantie van maandag 29 juli t/m zaterdag 10 augustus

Zondag 11 augustus zijn we weer geopend vanaf 10:00 uur. Vanaf 15:00 uur is er ook weer LIVE muziek in het park.

Vanaf 14 augustus zijn wij weer regulier geopend volgens openingstijden.